МОЗ планує унормувати сучасні методи діагностики туберкульозу

5 червня 2020 о 15:02
951

Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило для громадського обговорення проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження внесення змін до наказу МОЗ України від 16.07.2008 р. № 388».

Обґрунтування

Проєкт наказу розроблено Міністерством охорони здоров’я України на виконання підпункту 9 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267, та з метою здійснення ефективної діагностики випадків туберкульозу.

Станом на сьогодні мікробіологічні лабораторії з діагностики туберкульозу використовують обладнання для здійснення молекулярно-генетичних та прискорених фенотипічних методів діагностики туберкульозу, не маючи нормативних документів, що регламентує зазначені зміни.

Таким чином, існує нагальна необхідність затвердити наказ Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 16.07.2008 р. № 388», що дозволить покращити якість та підвищити надійність мікробіологічної діагностики туберкульозу.

Пояснювальна записка

Нормативи оснащення лабораторій

Порівняльна таблиця

Куди надсилати пропозиції

Пропозиції та зауваження щодо проєкту наказу надсилати протягом місяця на електронну адресу: e-mail: [email protected]

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua