Розроблено проєкт довідки про допуск дитини/абітурієнта до відвідування освітніх закладів

5 червня 2020 о 14:57
8004

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Форми первинної облікової документації № 026/о «Медичний висновок про допуск/недопуск дитини/абітурієнта до відвідування закладу освіти, оздоровлення та відпочинку» та Інструкції щодо її видачі та заповнення».

Підстава розроблення акта

Документ розроблено за власною ініціативою Міністерства охорони здоров’я України, відповідно до статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статті 18 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», статті 9 Закону України «Про повну загальну середню освіту», підпункту 6 пункту 6 Порядку організації виїзду дітей за кордон на відпочинок та оздоровлення, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2005 р. № 1251 (у редакції Постанови Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 р. № 117), пункту 4 Порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 8 грудня 2009 р. № 1318, пункту 8 Положення про Міністерство охорони здоров’я України, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 267 (у редакції Постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2020 р. № 90) з метою удосконалення видачі довідок та інших документів у сфері охорони здоров’я, які стосуються стану здоров’я громадян України.

Мета прийняття акта

Метою прийняття проєкту наказу є затвердження Форми первинної облікової документації № 026/о «Медичний висновок про допуск/недопуск дитини/абітурієнта до відвідування закладу освіти, оздоровлення та відпочинку» та Інструкції щодо її видачі та заповнення.

Пояснювальна записка

Прогноз впливу

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються Департаментом реалізації політик МОЗ України протягом місяця з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7. Міністерство охорони здоров’я України, 01601, м. Київ, вул. М. Грушевського, 7, тел.: (044) 253-72-71, контактна особа: Палатний Андрій Олександрович, e-mail: [email protected].

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua