МОЗ готує комплексні зміни, які якісно змінять вітчизняну медицину

5 червня 2020 о 11:11
2323

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України готує комплексні зміни до системи охорони здоров’я України, які якісно змінять вітчизняну медицину, а не лише систему її фінансування. При цьому нинішня інформаційна атака на МОЗ — спроба приховати прорахунки у медичній реформі з боку попереднього керівництва відомства.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив в ефірі одного з національних телеканалів 4 червня 2020 року.

Коментар Максима Степанова

«Таке враження, що попереднє керівництво МОЗ України займалося не медичною реформою, а медичними експериментами. У нас повинна бути якісна і доступна медицина. Фінансування має відбуватися через Національну службу здоров’я України, але за чіткими критеріями, які не повинні призводити до знищення української медицини, звільнення лікарів і закриття медичних закладів», — наголосив М. Степанов.

За словами очільника відомства, реформування системи охорони здоров’я України — не вимога міжнародних партнерів, а нагальна потреба, на задоволення якої заслужив український народ.

«Якщо ми говоримо про меморандум із Міжнародним валютним фондом у медичній галузі, то йдеться саме про фінансування. Водночас усі галузі медицини не можуть фінансуватися за одним і тим самим принципом. Над встановленням зрозумілих тарифів ми і працюємо», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua