Медична освіта: МОЗ пропонує залишити незмінними критерії «КРОК» та іспиту з іноземної мови

27 травня 2020 о 12:19
1620

Міністерством охорони здоров’я України на громадське обговорення пропонується проєкт наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження величини критерію «склав» для інтегрованого тестового іспиту «КРОК» та іспиту з англійської мови професійного спрямування як компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту» (далі — проєкт наказу).

Обґрунтування розроблення акта

Проєкт наказу розроблено на підставі пункту 2 розділу V Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 лютого 2019 р. № 419 «Про затвердження Порядку, умов та строків розроблення і проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту та критеріїв оцінювання результатів», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20 березня 2019 р. за № 279/33250.

Проблема, яка потребує вирішення

Відповідно до Наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19 квітня 2019 р. № 931 «Про критерії успішного складання інтегрованого тестового іспиту «КРОК» та іспиту з іноземної мови професійного спрямування як компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25 квітня 2019 р. за № 441/33412, критерії успішного складання інтегрованого тестового іспиту «КРОК» та іспиту з іноземної мови професійного спрямування як компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту визначено на 2019 р. У зв’язку з цим наявна потреба визначити критерії «склав» для відповідних компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту з 2020 р.

Про що документ

Проєктом акта пропонується наступне.

  1. Затвердити величини критерію «склав» для інтегрованого тестового іспиту «КРОК» та іспиту з англійської мови професійного спрямування як компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту:
    • для іспиту з іноземної мови професійного спрямування на рівні 30,5 % правильних відповідей від загальної кількості тестових завдань;
    • для інтегрованого тестового іспиту «Крок 1» на рівні 60,5 % правильних відповідей від загальної кількості тестових завдань.
  1. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства охорони здоров’я України від 19 квітня 2019 р. № 931 «Про критерії успішного складання інтегрованого тестового іспиту «КРОК» та іспиту з іноземної мови професійного спрямування як компонентів єдиного державного кваліфікаційного іспиту», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 квітня 2019 р. за № 441/33412.

Куди надавати пропозиції

Зауваження та пропозиції приймаються Директоратом освіти, науки та кадрів Міністерства охорони здоров’я України протягом 10 днів із дня оприлюднення у письмовому чи електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7.
Е-mail: [email protected]
Тел.: (044) 253-24-44.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua