COVID-19: МОЗ планує здійснити повну компенсацію за професійні ризики медиків

26 травня 2020 о 15:40
2238

Міністерство охорони здоров’я України не приховало захворювання жодного медика. Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив заступник міністра охорони здоров’я — головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Коментар Віктора Ляшка

«Ми зараз маємо реальну картину захворюваності медичних працівників на COVID-19. Міністерство охорони здоров’я України не приховало захворювання жодного медика… Сьогодні, напевне, перша в Україні епідемія, в якій реально реєструють внутрішньолікарняне інфікування. Усі випадки фіксуються, проводяться епідемічні розслідування. Це дозволить здійснити компенсацію за професійні ризики медичних працівників. Це все складові інфекційного контролю, якому раніше не приділялося належної уваги», — наголосив В. Ляшко.

Також головний державний санітарний лікар додав, що Україна заходила в епідемію коронавірусної хвороби із занедбаним станом інфекційної служби. «Ті заклади охорони здоров’я, які названі першочерговими для прийому хворих на COVID-19, визначалися нами не просто так. Вибирали в основному ті, де вдалося зберегти лікарів та де можна було поставити апарати ШВЛ, монітори пацієнта. Це заходи, які дозволяють локалізувати поширення хвороби та надавати якісну медичну допомогу хворим», — нагадав В. Ляшко.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua, facebook.com/moz.ukr