COVID-19: медики хворіють внаслідок неготовності медичної системи

26 травня 2020 о 10:41
3616

Значна частка захворюваності на COVID-19 серед медичних працівників спричинена тим, що медична система України не була готова до епідемії. Про це в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Я хотів би сказати слова великої подяки нашим медикам, які опинилися на передовій боротьби з вірусом. На жаль, у близько 20% усіх інфікованих коронавірусом, тобто у 4111 медиків, діагностовано коронавірусну хворобу. Це трапилося тому, що на початок епідемії наші лікарні не були готові до такого виклику. У нас не було ані засобів індивідуального захисту, ані респіраторів, ані масок. Також не були підраховані маршрути доставки хворих. Куди має приїхати хворий — визначалося вже у розпалі епідемії. Це велика проблема, але ми проаналізували її, і свої кроки вибудовували на основі зроблених висновків», — зазначив міністр.

Міністр також сказав, що, окрім забезпечення лікарів усіма необхідними засобами, необхідно також зробити тримісячний запас засобів індивідуального захисту, які використовують медики при лікуванні пацієнтів із інфекційними хворобами.

«Зараз ми підраховуємо ту кількість грошей, яка для цього необхідна. І весь цей запас має бути одразу і безпосередньо у лікарнях», — підкреслив міністр М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua