Інтерни першого року отримуватимуть зарплату за рахунок бюджету

26 травня 2020 о 10:13
3036

Міністерство охорони здоров’я України планує винести на розгляд Уряду Порядок використання 99 млн грн, передбачених у державному бюджеті для стажування лікарів-інтернів першого року в 2020 р.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Лікарі-інтерни першого року навчання з 2020 р. вперше отримуватимуть заробітну плату в рамках спеціальної програми державного бюджету. На це передбачено 99 млн грн. На одному з наступних засідань Уряду буде прийнятий порядок використання цих коштів. Тобто відтепер інтерни-бюджетники першого року отримуватимуть заробітну плату за рахунок держбюджету. Оскільки всі попередні роки заробітна плата лікарів-інтернів фінансувалася безпосередньо з фонду заробітної плати закладів охорони здоров’я», — заявив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, інтерни другого і третього року навчання поки що отримують заробітну плату безпосередньо від медичного закладу. «Оскільки вони є активними учасниками процесу надання медичної послуги, то поки що отримуватимуть кошти відповідно до порядку, визначеного в колективному договорі медичного закладу. Водночас, Міністерство охорони здоров’я України працює над забезпеченням оплати стажування інтернів другого-третього року з цільової бюджетної програми», — підкреслив міністр М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua