COVID-19: у Чернівецькій області заступив на чергування санітарний вертоліт

22 травня 2020 о 11:38
446

У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС Мі-8, спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих, який за один рейс може перевозити 4–6 пацієнтів на відстань до 1200 км. Якщо ситуація в регіоні загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою. Про це  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив під час робочої поїздки до Чернівецької області 21 травня 2020 р.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук підкреслив, що область відчувала підтримку впродовж усієї роботи по боротьбі з коронавірусною інфекцією.

«Без підтримки Уряду та Офісу Президента Чернівецька область не змогла би впоратися із проблемою. Завдяки взаємодії з громадянським суспільством ми взяли ситуацію під контроль і зупинили швидке поширення інфекції», — сказав він.

Нагороди медикам

Також міністр внутрішніх справ за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, ініціативу та наполегливість, вагомий особистий внесок у розвиток і зміцнення відомчої медичної служби вручив цінні подарунки — наручні годинники медичній сестрі Марині Зеленюк, фельдшеру-лаборанту Анастасії Меронюк, медичній сестрі Анастасії Мітітюк, завідувачу терапевтичного відділення — лікарю Наталії Каспрук та лікарю-терапевту Світлані Рижовій.

Довідка

Вертоліт Мі-8 брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Його передали Державній службі України з надзвичайних ситуацій на умовах безоплатного договору. Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому фіксується капсула в польоті.

Читайте також про робочу поїздку до Чернівецької області Максима Степанова.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua

Фото з сайта mvs.gov.ua