Розроблено порядок залучення інтернів до боротьби з COVID-19

21 травня 2020 о 16:52
1062

МОЗ України оприлюднює для громадського обговорення проєкт наказу «Деякі питання залучення з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) додатково, на умовах контракту, осіб, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам».

Документ розроблено на виконання підпункту 3 пункту 2 розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» щодо запобігання поширенню  коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Мета розроблення акта

Метою розроблення цього проєкту акта є запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в Україні та реалізація цілі 2.1 Програми діяльності Кабінету Міністрів України «Люди менше хворіють».

Проблема, яка потребує розв’язання

Актуальність і доцільність розробки нормативного акта зумовлена необхідністю протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме — залучення додатково, на умовах контракту, осіб, які мають відповідну спеціальну освіту та відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам.

Суть проєкту акта

Проєктом акта пропонується затвердити Порядок укладення контракту з особами, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам, що залучаються додатково з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та Типову форму контракту з особами, які мають відповідну спеціальну освіту і відповідають єдиним кваліфікаційним вимогам, що залучаються додатково з метою протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Куди надавати пропозиції

Пропозиції та зауваження просять надсилати до 19 червня 2020 р. на e-mail: [email protected], або ж за адресою: Міністерство охорони здоров’я України, Директорат освіти, науки та кадрів, вул. Грушевського, 7, м. Київ, 01601.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua