COVID-19: допомогу Україні від США збільшено на 1 млн дол.

21 травня 2020 о 12:54
320

Уряд США розширив фінансування гуманітарної та екстреної медичної допомоги країнам світу до понад 900 млн дол. для протидії пандемії коронавірусу COVID-19. Зокрема, допомогу Україні розширено з уже раніше виділених 14,5 млн дол. до 15,5 млн дол. Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook

На що підуть кошти

  • 13,1 млн дол. у вигляді медичної допомоги та гуманітарної допомоги через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) (за програмою «International Disaster Assistance»). Кошти спрямовуватимуться на покращення можливостей місцевих установ охорони здоров’я у наданні допомоги хворим та протидії подальшому поширенню COVID-19. Відзначається, що фінансування допоможе пом’якшити вторинні наслідки, такі як втрата засобів для існування та нестача громадських послуг для найбільш вразливих верств населення, включаючи громади, на які вплинув конфлікт на Сході України.
  • 2,4 млн дол. гуманітарної допомоги через Державний департамент США (за програмою «Migration and Refugee Assistance») для підтримки найбільш уразливих верств населення під час пандемії.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/ukr.embassy.usa