Депутати пропонують підтримати законопроєкт про запобігання корупції в медицині

21 травня 2020 о 11:23
501

20 квітня 2020 р. відбулося засідання Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування (Комітет), на якому розглянуто проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліквідації штучних бюрократичних бар’єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров’я» (№ 2429).

Мета законопроєкту

Метою законопроєкту є ліквідація штучних бюрократичних бар’єрів та корупціогенних чинників у сфері охорони здоров’я, зокрема, скорочення часу виведення на ринок України генеричних лікарських засобів, створення правових умов для ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів, необхідних для медичного забезпечення громадян України — учасників міжнародної операції з підтримання миру і безпеки, усунення бар’єрів у розвитку системи служби крові, створення сприятливих умов для ввезення вітчизняними фармацевтичними виробниками на територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у формі фармацевтичних субстанцій для власного виробництва ліків.

Законопроєкт передбачає внесення змін до законів України «Про лікарські засоби», «Про охорону прав на винаходи і корисні моделі», «Про донорство крові та її компонентів» та «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори».

Під час підготовки законопроєкту до другого читання до нього було запропоновано 29 правок, з яких 13 Комітетом було враховано повністю або частково, а решту відхилено.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді України проєкт Закону № 2429  прийняти у другому читанні та в цілому.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами rada.gov.ua