Збільшення тарифів має на меті підвищення якості медичної допомоги — Степанов

18 травня 2020 о 17:21
2921

Принцип «якісна медицина» повинен бути у пріоритеті при реформуванні галузі охорони здоров’я. Про це Максим  Степанов, міністр охорони здоров’я України, повідомив на брифінгу 18 травня 2020 р.

Екстрена медична допомога

Очільник Міністерства охорони здоров’я України наголосив, що той тариф, який закладений на фінансування екстреної медичної допомоги, не забезпечує фінансування цього сегмента навіть на рівні 2019 р. Як наслідок, наприклад, у Запоріжжі, кількість бригад екстреної медичної допомоги може зменшитися у цьому році на 30%. При такому перебігу подій про якість надання екстреної медичної допомоги не можна говорити.

Міністерство охорони здоров’я України збирається підвищити цей тариф і запровадити відповідні коефіцієнти щодо якості надання медичної допомоги.

Лікування пацієнтів із інфарктом та інсультом

Інформація, зібрана Міністерством охорони здоров’я України під час аудиту медичної галузі, свідчить, що чинні тарифи на надання медичної допомоги при інсульті чи інфаркті міокарда не покривають вартості пролікованого випадку інколи на 50%.

Тож про яку якість медичної допомоги можна говорити, якщо наявний свідомий обман пацієнтів. Держава декларує безкоштовну медичну допомогу і обіцяє, що вона буде якісною. Але якісна медична допомога можлива тільки тоді, коли пацієнт забезпечений усіма необхідними ліками та медичними виробами. І саме з метою забезпечення якісної медичної допомоги і переглядаються деякі елементи медичної реформи, як підкреслив М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»