COVID-19: виплати медикам, засоби захисту та запуск транспорту

20 травня 2020 о 15:40
764

18 травня 2020 р. відбулася чергова селекторна нарада з питань запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 під головуванням Володимира Зеленського.

Виплати медикам та захисні костюми

14 областей уже повністю виплатили надбавки до заробітної плати за березень лікарям, які працювали із хворими на COVID-19, решта областей розрахуються найближчими днями. Водночас регіони почали виплати доплат за квітень.

Про це Президенту України повідомило Міністерство охорони здоров’я України.

Раніше Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, інформував, що найближчим часом Чернівецька область отримає всі необхідні кошти для виплати  медичним працівникам доплат за березень, та нагадав, що 14 травня до міністерства звернулася Чернівецька обласна держадміністрація з проханням виділити 5,6 млн грн на ці цілі.

До того ж профільне міністерство вже розпочало укладення контрактів на закупівлю засобів захисту від коронавірусу. Так, вже сьогодні в регіони доправлять понад 70 тис. костюмів біологічного захисту для медиків, які працюють із пацієнтами на COVID-19, як повідомив М. Степанов.

Запуск громадського транспорту

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що уряд розглядає можливість запуску громадського транспорту під час чергового етапу послаблення карантину.

«Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то треба дозволяти місцевій владі відкривати його там, де вони бачать можливість дотримання безпеки. Люди виходять на роботу, і їм слід дати можливість добиратися. Головне — пам’ятати про безпеку», — зазначив В. Зеленський.

М. Степанов наголосив, що наразі ситуація у восьми регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати там транспорт. Зокрема, проводиться мало тестувань. Однак становище там можна змінити впродовж тижня,  як зауважив він.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua, moz.gov.ua