Перші автономні домашні тести на COVID-19

18 травня 2020 о 11:26
829

Управління з продовольства і медикаментів, США (Food and Drug Administration — FDA) схвалило застосування набору для забору зразків у домашніх умовах, які потім можна буде відправити до певних лабораторій для діагностичного тестування COVID-19. Зокрема, FDA видало дозвіл компанії «Everlywell» на використання комплекту для збору зразків. Набір «COVID-19 Test Home Collection Kit» є автономним та дозволений до використання особами, які проходять домашній огляд за допомоги онлайн-анкетування.

Наразі людина самостійно може збирати зразки з порожнини носа, використовуючи цей авторизований комплект. Зразок поміщається до пробірки із фізіологічним розчином і транспортується до однієї з лабораторій, якій дозволено тестувати зразки. Серед них наукові лабораторії «Fulgent Therapeutics and Assurance». «Авторизація набору для забору аналізів у домашніх умовах, який можна використовувати із безліччю тестів у більшості лабораторій — це важливий крок для того, щоб збільшити кількість досліджень», — зазначає Джеффрі Шурен, доктор медичних наук з Центру FDA. «Це — відмінний зразок публічно-приватного партнерства, в якому дані з приватного дослідження використовуються суспільством для загальної боротьби з пандемією».

  • FDA (2020) Coronavirus (COVID-19) Update: FDA Authorizes First Standalone At-Home Sample Collection Kit That Can Be Used With Certain Authorized Tests (https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/coronavirus-covid-19-update-fda-authorizes-first-standalone-home-sample-collection-kit-can-be-used).

Катерина Приходько-Дибська