COVID-19: Максим Степанов вимагає від НСЗУ пришвидшити підписання договорів

14 травня 2020 о 12:26
1120

Національна служба здоров’я України (НЗСУ), яка забезпечує виплати 300% надбавки медикам, які працюють із хворими на COVID-19 з квітня, повинна пришвидшити підписання договорів із відповідними медичними закладами, щоб медики отримали кошти якомога оперативніше.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу 24 травня 2020 р.

Коментар Максима Степанова

«Я вимагаю від НСЗУ як від центрального органу виконавчої влади, який у повному обсязі забезпечений усім необхідним для укладання договорів і коштами для виплат, — пришвидшити процес підписання договорів. Хочу нагадати, що медичні працівники очікують на обіцяну заробітну плату. Від швидкості роботи НСЗУ залежить те, коли медпрацівники отримають свою зарплату за квітень», — сказав очільник Міністерства охорони здоров’я України.

Раніше ми повідомляли, що 12 травня 2020 р. НСЗУ перерахувала 86 191 553,04 грн шістнадцятьом центрам екстреної допомоги в межах пакета медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua, nszu.gov.ua