Первинна ланка: оновлено інструмент планування доходів і видатків

12 травня 2020 о 15:39
1204

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє, що вже готовий для використання електронний інструмент з фінансового планування доходів і видатків надавача первинної медичної допомоги (ПМД) «InSight 3.0».

Експерти проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» оновили «InSight», щоб полегшити надавачам ПМД роботу з фінансового планування доходів і видатків.

Які оновлення з’явилися

Електронний інструмент містить такі оновлення:

  • перелік законодавства для врахування при роботі з електронним інструментом;
  • особливості фінансування для ПМД, що відповідають Програмі медичних гарантій-2020 (капітаційна ставка, вікові коригувальні коефіцієнти, ліміти декларацій та ін.), зазначені у Постанові Кабінету Міністрів України від 05.02.2020 р. № 65;
  • принципи роботи з табелем матеріально-технічного оснащення;
  • інструкції з користування електронним інструментом із врахуванням пропозицій користувачів.

Крім того, електронний інструмент «InSight 3.0» допоможе колективам ПМД розробити проєкт фінансового плану на плановий рік, вносити зміни до фінансового плану протягом року, здійснювати економічний аналіз діяльності, зокрема розрахунок та аналіз індикаторів фінансової стійкості. Він також сприятиме проведенню переговорів із персоналом закладу та власником стосовно видатків на оплату праці.

Скористатися оновленим електронним інструментом можуть усі надавачі ПМД, які або мають із НСЗУ договір, або планують його укласти.

Завантажити інструмент.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами facebook.com/nszu.ukr, healthreform.in.ua/