Іспити для студентів медиків та інтернів відтерміновано у зв’язку з карантином

8 травня 2020 о 17:44
1784

Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) та ліцензійні інтегровані іспити «Крок» будуть проведені у терміни, що залежатимуть від послаблення Урядом карантинних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19. Про це йдеться у наказі МОЗ України від 5 травня 2020 р. № 1041.

Про що документ

  1. Керівникам закладів вищої, фахової передвищої та післядипломної освіти, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, забезпечити організацію та здійснення контролю за виконанням кожним здобувачем освіти індивідуального навчального плану, розробленого на основі відповідних освітньої програми та навчального плану, з урахуванням особливостей організації освітнього процесу в період карантину.
  2. Директору Державної організації «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина» і «Фармація» при Міністерстві охорони здоров’я України», керівникам закладів вищої, фахової передвищої, післядипломної освіти, що здійснюють підготовку здобувачів за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я», у межах своїх повноважень забезпечити:

2.1 у разі завершення або послаблення карантинних обмежень:

до четвертого тижня травня 2020 р. — проведення атестації здобувачів у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок 2», «Крок 3» (для інтернів останнього року навчання), «Крок Б», «Крок М», починаючи з першого тижня червня 2020 р.;

до третього тижня червня 2020 р. — проведення атестації здобувачів у формі тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок 2», «Крок 3» (для інтернів останнього року навчання)», «Крок Б», «Крок М», починаючи з третього тижня червня 2020 р.;

2.2 проведення додаткового складання тестових екзаменів ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок 2», «Крок 3» (для інтернів останнього року навчання), «Крок Б», «Крок М» для здобувачів, які були відсутні на складанні у зв’язку з обставинами (документально підтвердженими), спричиненими карантином, у тому числі припиненням транспортного сполучення між областями та авіасполучення з іншими країнами;

2.3 проведення етапу 1 ЄДКІ починаючи з другого тижня вересня 2020 р.

Таким чином, прогнозоване складання ліцензійних інтегрованих іспитів «Крок» відбудеться у червні, а першого етапу ЄДКІ — у вересні.

Нині Центр тестування розробляє сценарії, які допоможуть скласти іспити в оптимальні терміни.

Студентам та інтернам, які через карантинні обмеження (такі як обмеження авіасполучення) не зможуть скласти іспити, буде надана можливість додаткового складання.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua