Підвищення зарплат медикам має сягнути 50%

8 травня 2020 о 16:56
2592

Усі медичні працівники, які працюють на другій та третій ланцах, — а це близько 400 тис. осіб, — повинні отримувати підвищену заробітну плату. Підвищення має сягнути до 50% тієї суми, яка є зараз. І я вважаю, що це потрібно зробити в обов’язковому порядку», — заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов 7 травня 2020 р. в ефірі одного з національних телеканалів.

Він також зазначив, що за 2020 р. МОЗ України має затвердити нові стандарти надання медичної допомоги, розрахувати чіткі тарифи, які мають бути об’єктивними, щоб досягнути головної мети — надання якісної медичної допомоги.

Торкнувшись теми медичної реформи, очільник МОЗ розповів про результати аудиту медичної галузі, який проводить відомство.

Пряма мова Максима Степанова

«Коли ми почали аналізувати стару версію другого  етапу реформи, то побачили, що нас чекає закриття 332 лікарень по всій Україні, тому що вони отримали на 50% менше коштів, ніж навіть минулого року. Нас чекає звільнення 50–70 тис. наших медичних працівників».

Він також зазначив, що другий етап реформи фактично передбачав знищення протитуберкульозної служби, закриття 70–80% психіатричних лікарень, у яких перебуває близько 22 тис. хворих.

«Під загрозою опинилась екстрена медична допомога. У деяких областях недофінансування — на рівні 60–80%. Це призведе до скорочення 30% бригад швидкої допомоги», — заявив М. Степанов.

Нагадаємо: нещодавно було анонсовано суттєві зміни в системі охорони здоров’я.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua