COVID-19 в Україні: як хворіють діти

8 травня 2020 о 15:51
547

За інформацією Центру громадського здоров’я МОЗ України на 05.05.2020 р. найбільше дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 у віковій групі 10–14 років — 211. Одужала 31 дитина.

Ситуація в регіонах

Найбільше дітей із підтвердженим COVID-19 у:

  • Чернівецькій області — 177, з них одужали 29;
  • місті Києві — 102, з них одужали 2;
  • Київській області — 86, них одужали 5;
  • Рівненській області — 55, них одужали 2;
  • Тернопільській області — 61, з них одужали 12.

Загалом в Україні 881 дитина із підтвердженим COVID-19. З цієї кількості 137 дітей одужали.

Коморбідність

Троє дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 мають діабет. Одна дитина — захворювання печінки. У двох дітей імунодефіцити. У п’ятьох — серцево-судинні захворювання. У шістьох дітей хронічні захворювання легень. У сімох — хронічні неврологічні чи нейром’язові захворювання.

Десятеро дітей перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Одна дитина — на штучній вентиляції легень (ШВЛ). Ще одна дитина перебуває на екстракорпоральній мембранній оксигенації (метод насичення крові киснем у разі тяжкої гострої дихальної недостатності).

Згідно з даними ВООЗ, діти та підлітки схильні до ризику інфікування COVID-19 так само, як і представники інших вікових категорій. Вони також можуть бути джерелом подальшого поширення інфекції.

Водночас, діти та молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак тяжкі випадки COVID-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп.

Діти та дорослі повинні дотримуватися однакових рекомендацій щодо карантину і самоізоляції, якщо є імовірність того, що вони контактували із хворим або у разі симптомів хвороби.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами phc.gov.ua