Максим Степанов провів зустріч із послом Канади в Україні

8 травня 2020 о 15:19
502

Міністр охорони здоров‘я Максим Степанов провів зустріч із Послом Канади в Україні пані Ларисою Галадзою. Сторони обговорили співпрацю країн щодо медичного напряму, а також реалізацію реформи системи охорони здоров‘я в Україні. Зокрема, очільник Міністерства охорони здоров’я (МОЗ) України зазначив, що в контексті реформування української системи охорони здоров’я одним із пріоритетів команди Міністерства є недопущення звільнення лікарів і закриття медичних закладів.

Коментар Максима Степанова

«Наше завдання на сьогодні — поєднати потреби пацієнтів, лікарів та ефективне витрачання коштів. І МОЗ над цим зараз активно працює. У мене вистачить сили та політичної волі довести медичну реформу до кінця, уникнувши при цьому масових звільнень та закриття медичних закладів», — зазначив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, тарифи на медичні послуги мають бути справедливими — такими, які покриватимуть усі витрати на лікування пацієнта, а не лише частину.

«Зараз тариф інфаркту міокарда враховує лише один стент. А іноді потрібні два. Це для прикладу. І така сама ситуація майже по всіх тарифах. Наша ж позиція така: тарифи мають бути справедливими та об‘єктивними», — додав міністр М. Степанов.

Зі свого боку, Посол Канади в Україні пані Л. Галадза запевнила, що її держава готова посилювати співпрацю з Україною у сфері медицини.

Коментар Лариси Галадзи

«Стосовно реформ, перш за все, хочу подякувати за зустріч із моїми колегами з Великої сімки. Абсолютно чітко зрозуміло, що в системі відповідних змін потрібне сильне керівництво. Тому мені особливо приємно почути від Вас, що зараз запустилося чимало процесів у медичній галузі, які до того були заморожені», — відзначила пані Л. Галадза.

Нагадаємо, 5 травня 2020 р. було анонсовано грандіозні зміни в медичній галузі.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua