Президент України за планомірний вихід із карантину

7 травня 2020 о 17:20
843

В Україні за добу від коронавірусу одужала рекордна кількість людей — 299. Водночас заразилося більше громадян, ніж у попередні дні,  — 507. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на традиційній нараді з представниками Кабінету Міністрів та головних державних відомств, відповідальних за заходи із запобігання поширенню COVID-19, що відбулася під головуванням Президента України 7 травня 2020 р.

Ситуація в Житомирській вірусологічній лабораторії

В. Зеленському також доповіли про ситуацію з Житомирською вірусологічною лабораторією, яка нібито завантажена на сім–вісім днів наперед і збиралася зробити триденну перерву в тестуванні на коронавірус. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко вже поспілкувався із представниками лабораторії та вирішив менеджерські питання, які заважали проведенню тестування.

Запуск транспорту

На нараді також порушували питання запуску транспорту, серед іншого — метрополітену. Д. Шмигаль повідомив, що за планом, який напрацював уряд, відкриття метрополітену не може відбутися до 22 травня. Адже ранній запуск громадського транспорту загрожує поширенням епідемії коронавірусу, ситуація з якою ще не стабілізувалася.

«Плановий помірний підхід до виходу з карантину — це правильно. Попри втому, не можна ставитися легковажно до епідемії. Сьогодні кількість заражених — понад півтисячі. Транспорт — це прямий спосіб поширення цієї небезпеки», — наголосив Президент України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua