МОЗ забезпечить безоплатне тестування планових пацієнтів – Степанов

6 травня 2020 о 16:22
1187

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України забезпечить безкоштовне ПЛР-тестування для пацієнтів, які потребують планових операцій. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив на щоденному брифінгу.

Коментар Максима Степанова

«Усі без винятку пацієнти, які проходитимуть госпіталізацію у зв’язку з плановою операцією, спочатку будуть проходити ПЛР-тестування, потім — самоізоляцію на 2–3 дні, а вже далі — будуть госпіталізовані в лікарні для проведення операції. Там дуже чіткий алгоритм. Наголошую, що ПЛР-тестування буде безкоштовним. Ми будемо це робити, щоб наші громадяни були здорові», — підкреслив М. Степанов.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що на своєму засіданні 4 травня 2020 р. Уряд дозволив проводити планові операції під час карантину. За словами очільника МОЗ, зараз найбільша потреба в операціях наявна за кардіохірургічним і онкологічним напрямами.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua