СOVID-19: Україна отримала 30 тис. таблеток з гідроксихлорохіном

6 травня 2020 о 09:01
509

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба офіційно отримав від Посла Республіки Індія Партха Сатпатхі партію препарату з гідроксихлорохіном, яку Уряд Індії передав Україні як гуманітарну допомогу для боротьби з пандемією коронавірусу.

Урочиста церемонія відбулася у вівторок, 5 травня 2020 р., у Міністерстві закордонних справ України.

Як здійснюватиметься розподіл

Подальший розподіл партії у 30 тис. таблеток серед українських медичних закладів та контроль їхнього застосування буде здійснювати Міністерство охорони здоров’я України.

«Це справжній жест дружби з боку індійського народу та Уряду Індії. Цей крок надалі посилює партнерство наших країн і демонструє, що Індія та Україна здатні разом протистояти глобальним викликам», — наголосив Д. Кулеба.

Посол П. Сатпатхі назвав Індію та Україну «двома великими демократіями». За його словами, обидві країни своєчасно та ефективно відреагували на початок епідемії. Він наголосив, що це рішення Уряду Індії демонструє високий рівень індійсько-українського партнерства.

Сторони особливо відзначили, що взаємодія України та Індії у фармацевтичній галузі демонструє високу динаміку зростання.

Ліки ще докуплять

Завдяки зусиллям української дипломатії, Уряд Індії також надав спеціальний дозвіл на комерційне придбання гідроксихлорохіну для потреб МОЗ України.

Вакцини для  військових

Крім того, у складі індійської гуманітарної допомоги до України прибула також партія вакцин від тифу, менінгіту, холери та малярії, призначених для українського миротворчого контингенту в Конго.

Цим рішенням Уряду Індії передувала інтенсивна робота українського дипкорпусу, зокрема Посольства України, за активної підтримки індійської дипустанови в Києві.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua