COVID-19: Уряд послабить карантин з 11 травня

4 травня 2020 о 17:29
586

Кабінет Міністрів України продовжив карантин до 22 травня, але вже 11 травня 2020 р. буде скасована частина обмежувальних заходів. У кожному регіоні відбудуться різні послаблення залежно від епідеміологічної ситуації. Відповідне рішення прийняте на позачерговому засіданні Уряду 4 травня 2020 р.

Про адаптивний карантин

«Пом’якшення, які ми закладаємо з 11 травня 2020 р., будуть впроваджуватися на умовах адаптивного карантину. У нас є області, в яких досить високий рівень захворюваності на коронавірус. Тому ми не можемо дозволити собі послабити карантин скрізь однаково», — наголосив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Серед запланованих послаблень є такі: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, перукарень, салонів краси, літніх майданчиків кафе і ресторанів. Також Уряд розглядає можливість дозволити роботу закладів громадського харчування на винесення, оптову та роздрібну торгівлю непродовольчими товарами (окрім зон розваг і фудкортів у ТРЦ), роботу закладів побутового обслуговування, музеїв, бібіліотек, а також  тренування спортивних команд на закритих базах тощо.

За словами очільника Міністерства охорони здоров’я України, відомство постійно триматиме ситуацію під контролем. У разі її погіршення буде ініційоване повернення обмежень.

Умови послаблення карантину

«При цьому усі анонсовані послаблення відбуватимуться за умови дотримання суворих протиепідемічних та санітарних критеріїв. Ніхто не буде ризикувати здоров’ям та життям українців», — підкреслив М. Степанов.

Фінальний текст постанови буде доопрацьовуватися Міністерством охорони здоров’я України разом з іншими відомствами протягом декількох днів.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами moz.gov.ua