COVID-19: встановлено санітарні вимоги до ринків

29 квітня 2020 о 11:56
717

Постановою головного державного санітарного лікаря України від 27.04.2020 р. № 14 встановлено  вимоги щодо профілактичних заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 при здійсненні торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках.

Вимоги

  1. Наявність реєстрації агропродовольчого ринку як оператора ринку харчових продуктів відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
  2. Допуск працівників агропродовольчого ринку, продавців і відвідувачів на територію агропродовольчого ринку здійснювати виключно за наявності вдягненої медичної маски (у тому числі виготовленої самостійно) або респіратора та проходження безконтактного температурного скринінгу.
  3. Наявність на кожному вході (в’їзді) на територію агропродовольчого ринку диспенсерів з антисептиком.
  4. Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території агропродовольчого ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 метрів квадратних торговельної площі ринку.
  5. Відстань від між робочими місцями продавців становить не менше трьох метрів, місця торгівлі обладнані захисними екранами між продавцями і покупцями із плівки або пластику.
  6. Проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця — в кінці кожного робочого дня.
  7. Відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до агропродовольчого ринку території.
  8. Забезпечення постійного інформування  відвідувачів агропродовольчого ринку щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися, та щодо профілактики коронавірусної хвороби COVID-19.
  9. Агропродовольчим ринком забезпечується контроль дотримання вимог щодо профілактичних заходів протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 та оперативне усунення порушень.

Постанова набирає чинності з 29 квітня 2020 р.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua