COVID-19: Офіс Президента більше не займатиметься поставками медичної продукції

28 квітня 2020 о 17:08
1020

Привезенням засобів та обладнання, необхідних для подолання епідемії COVID-19, чим досі опікувався Офіс Президента, надалі займатиметься Міністерство охорони здоров’я України.

Про це йшлося 28 квітня 2020 р. на щоденній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під головуванням Володимира Зеленського.

Коментар Володимира Зеленського

«Ви маєте забезпечити постачання масок, респіраторів, захисних костюмів, апаратів штучної вентиляції легень і всього необхідного так, щоб лікарні, пацієнти та здорові люди мали вдосталь усього й могли одужати та захиститися від COVID-19», — звернувся Глава держави до міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

Коментар Кирила Тимошенка

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирил Тимошенко повідомив, що наступний літак з необхідними засобами невдовзі прибуде до України.

«Найближчим часом прибуває літак, логістикою якого востаннє займається Офіс Президента. Там будуть 400 тис. захисних масок, захисні засоби для очей. Надалі доставкою всього, що потрібно, займатиметься МОЗ», — зазначив К. Тимошенко.

Коментар Максима Степанова

М. Степанов повідомив, що його відомство вже закупило понад 70 тис. костюмів біозахисту за кошти з резервного фонду. Надалі МОЗ України використовуватиме кошти зі стабілізаційного фонду, створеного спеціально для подолання епідемії.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua