COVID-19: керівник Офісу Президента провів нараду з регіонами

24 квітня 2020 о 15:52
573

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак 23 квітня 2020 р. за дорученням глави держави провів селекторну нараду з міськими головами та головами обласних державних адміністрацій. Учасники обговорили ситуацію з поширенням епідемії COVID-19 у регіонах після великодніх свят, забезпечення лікарень медичними приладами та препаратами, а також співпрацю з місцевою владою для ефективного проходження карантину та періоду епідемії.

Україна ще не пройшла піку захворюваності на COVID-19

Керівник Офісу Президента закликав очільників міст та областей контролювати дотримання карантинних обмежень, бо за оцінками, Україна ще не пройшла піку захворюваності на COVID-19.

«І ви як місцева влада, і ми — відповідальні за життя та здоров’я наших громадян. Зараз украй необхідним є збереження карантинних заходів. Щойно з’явиться перша можливість послабити ці заходи — відкрити ринки чи транспорт, дати можливість бізнесу працювати — ми обов’язково одразу це зробимо. Стан людей та економіки сьогодні — ключове питання і для Президента, і для Кабінету Міністрів. Однак ми ще навіть не пройшли піку захворювання й не хочемо повторити найгірших сценаріїв інших країн», — наголосив А. Єрмак.

Додаткове фінансування на 15,8 млрд грн через НСЗУ

Заступниця керівника Офісу Президента з соціальних питань Юлія Соколовська повідомила, що найближчим часом Уряд розгляне питання додаткового фінансування НСЗУ для боротьби з COVID-19 на 15,8 млрд грн. Ці кошти спрямують на оплату діяльності мобільних бригад, доплати лікарям швидкої допомоги, які працюють із хворими на коронавірусну інфекцію. Також з них можна буде профінансувати стаціонарні лікарні, перепрофільовані для прийняття хворих на COVID-19.

Необхідність комунікації

Крім того, учасники наради обговорили необхідність пояснення українцям, що на травневі свята слід уникати скупчень людей.

А. Єрмак також наголосив на важливості злагодженої співпраці та комунікацій місцевої, обласної та центральної влади для вирішення всіх нагальних проблем.

«Життя та здоров’я наших людей має стояти над будь-якими політичними питаннями. Усі політичні питання — другого плану, порівняно зі збереженням нації», — зазначив керівник Офісу Президента.

Він зауважив, що такі наради будуть системними для найефективнішої координації дій влади.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua