У Президента обговорили закупівлю апаратів ШВЛ та засобів індивідуального захисту

23 квітня 2020 о 16:13
398

Закупівлю апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ) вітчизняного виробництва обговорили на традиційній нараді з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19 під головуванням Президента Володимира Зеленського 23 квітня 2020 р.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що його відомство вже готується до закупівлі близько 200 таких апаратів. Вони мають бути готові до кінця травня.

«Дуже важливо, що експертиза показала високу якість українських ШВЛів, і вони повністю відповідають найкращим стандартам. Українські ШВЛи будуть удвічі дешевшими, а це означає краще забезпечення наших лікарень», — наголосив В. Зеленський.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко зауважив, що Фонд при офісі Президента скоро завершує закупівлі всіх засобів захисту та обладнання, а займатиметься цим Міністерство охорони здоров’я України. Водночас К. Тимошенко зазначив, що впродовж тижня за координацією офісу Президента і надалі доставляли потрібні матеріали.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що сьогодні з Італії прибувають українські лікарі, які допомагали італійським колегам. Після прибуття їх буде доправлено на обсервацію.

Засоби захисту для медиків

Раніше цього самого дня Президент України В. Зеленський у Міжнародному вантажному аеропорту «Антонов» у смт Гостомель взяв участь у зустрічі транспортного літака Ан-225 «Мрія» з медичними засобами для боротьби з поширенням коронавірусу.

Борт доправив з китайського міста Тяньцзіня понад 100 тонн гуманітарного вантажу — це одна з найбільших партій за останні тижні.

«Наша «Мрія» привезла в Україну 12 млн масок — як для лікарень, так і для аптечних мереж. Також привезли близько 260 тис. захисних окулярів для наших медиків і понад 100 тис. захисних костюмів п’ятого рівня захисту», — сказав В. Зеленський після огляду вантажу.

Раніше український Ан-225 допомагав іншим країнам у боротьбі з COVID-19, здійснюючи перевезення гуманітарних вантажів до Польщі та Франції.

Окремо глава держави подякував за роботу екіпажу літака та фахівцям, які допомагають постачати спецзасоби в Україну.

Після медичного огляду екіпаж доправлено на обсервацію.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua