COVID-19: МОЗ закупило понад 70 тис. костюмів біологічного захисту для медиків

21 квітня 2020 о 10:55
619

Міністерство охорони здоров’я України закупило понад  71 тис. костюмів біологічного захисту для медичних працівників, які працюють із хворими на COVID-19.

Про це повідомила заступник міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Коментар Світлани Шаталової

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити наших медиків якісними засобами індивідуального захисту. Тому вже найближчим часом Міністерство охорони здоров’я України отримає понад 71 тис. захисних костюмів, які будуть розподілені по всій країні», — заявила С. Шаталова.

Як підкреслила заступниця міністра, закупівлю проведено з дотриманням усіх процедур, а костюми біозахисту відповідають усім стандартам якості. «Це костюми китайського виробництва, які мають усі європейські сертифікати. Підприємство відповідає стандартам ISO, костюми біозахисту — стандарту 14126. Окрім того, костюми біозахисту відповідають вимогам виробів для медичного використання, а також у їх комплекті наявні бахіли», — підкреслила С. Шаталова.

За словами заступниці міністра, вартість одного костюму становить 488 грн.

«Договір вже опублікований, і найближчим часом ми отримаємо ці костюми в Україні та розподілимо їх за всіма регіонами. Ми будемо впевнені, що наші лікарі захищені належним чином, а одяг, який ми їм дамо — відповідатиме всім необхідним критеріям. У цих костюмах лікарі будуть надійно захищені», — резюмувала заступниця міністра охорони здоров’я С. Шаталова.

ДП «Медичні закупівлі» запропонувало неякісні костюми

У повідомлені також ідеться про те, що раніше державному підприємству «Медичні закупівлі України» було доручено закупити захисні костюми для медичних працівників. Проте запропоновані ними костюми не відповідали міжнародним стандартам і не могли належним чином захистити медичних працівників. Саме тому Міністерство охорони здоров’я України взяло ініціативу у свої руки та провело закупівлю.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua