COVID-19: запрацювала онлайн-платформа для анестезіологів

16 квітня 2020 о 12:32
1939

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України запустило онлайн-платформу для консультацій провідними анестезіологами-реаніматологами всіх інших профільних лікарів України. Цей крок уможливить обмін досвідом і порадами в режимі реального часу, отже — дозволить ефективніше боротися з коронавірусом.

Про це на щоденному брифінгу МОЗ України повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Заява Максима Степанова

«Для нас важливо, щоб анестезіологи-реаніматологи мали більше можливостей для консультацій у режимі реального часу зі своїми більш фаховими колегами, які даватимуть поради: як себе поводити в тому чи іншому випадку. Тому вчора у тестовому режимі ми запустили відповідну онлайн-платформу для лікарів, які працюють у лікарнях, що борються з COVID-19», — заявив М. Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я, зараз на платформі вже зареєстровано сім провідних експертів-анестезіологів та понад 100 закладів охорони здоров’я, в яких лікують хворих на коронавірус. Паралельно триває реєстрація всіх лікарів-анестезіологів у лікарнях першої хвилі для госпіталізації пацієнтів із COVID-19.

Платформа буде особливо ефективною для обміну досвідом щодо лікування хворих на COVID-19 із середньотяжким і тяжким перебігом, а також заохотить лікарів-анестезіологів звертатися по кваліфіковану пораду та «іншу думку» до колег, які мають досвід лікування хворих на коронавірус.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua