COVID-19: українські медики вивчатимуть досвід китайських лікарів

16 квітня 2020 о 12:24
685

Україна та Китайська Народна Республіка (КНР) домовилися щодо проведення телемосту між китайськими та українськими лікарями. Про це стало відомо за підсумками онлайн-зустрічі міністра охорони здоров’я Максима Степанова та посла КНР пана Фань Сяньжунь.

«Ми просимо вас про сприяння щодо залучення китайських лікарів для надання українським медикам важливого досвіду для  запобігання максимальному піку хвороби, адже показники захворюваності з кожним днем зростають. Ми давно вже вивчаємо досвід китайських лікарів щодо ефективного способу лікування COVID-19. Але найважливішим є проведення активного обміну інформацією віч-на-віч», — відзначив М. Степанов.

У свою чергу, посол КНР пан Ф. Сяньжунь зазначив, що Китай готовий залучити до телемосту якомога більшу кількість лікарів задля максимально ефективного обміну досвідом. Наразі триває відпрацювання необхідних технічних та організаційних процедур.

«Ми взяли до уваги заходи, яких ви вживаєте, щоб мінімізувати розповсюдження вірусу. І саме тому, на нашу думку, Україна зараз серед тих країн, де немає масштабного поширення хвороби. Китай має намір продовжувати підтримувати вас у цій боротьбі», — сказав посол КНР Ф. Сяньжунь.

Нагадаємо, раніше українські медики брали участь у телемості з китайським містом Чуньцин.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua