Уряд прийняв постанову щодо доплати медичним працівникам, які протидіють COVID-19

15 квітня 2020 о 18:34
5656

Кабінет Міністрів України погодив ініціативу Міністерства охорони здоров’я виділити регіонам субвенцію з Державного бюджету, яка піде на доплату медичним працівникам, які борються з коронавірусом.

Про це на брифінгу за підсумками засідання Уряду повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Нам важливо, щоб усі без винятку медичні працівники, які протягом березня були задіяні у заходах щодо запобігання коронавірусу, отримали три посадових оклади. Ми вже зібрали попередню інформацію з регіонів: яка кількість медичних працівників, якої суми вони потребують. Усі ці витрати покриваються субвенцією. Думаю, що найближчим часом цей механізм буде розблокований, і наші медичні працівники отримають доплату», — зазначив М. Степанов.

Як додав міністр охорони здоров’я, він особисто та вся влада робитимуть усе можливе для підтримки медичних працівників та забезпечення їх усім необхідним, зокрема засобами індивідуального захисту.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua