Карантин, спричинений COVID-19, скасовувати зарано — Максим Степанов

15 квітня 2020 о 13:06
2539

15 квітня 2020 р. в Україні зафіксовано найбільшу кількість захворювань на COVID-19 за добу — 392 нових випадки. Це антирекорд для нашої держави. Тому говорити про скасування карантину ще зарано, а день Христового Воскресіння краще відсвяткувати вдома.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу МОЗ України.

«Приріст хворих за добу порівняно із попередньою добою становив +11,2%. Це +392 особи за добу і загалом 3764 інфікованих COVID-19 в Україні. Зважаючи на антирекорд щодо кількості захворювань, наполегливо закликаю всіх українців відсвяткувати Великдень вдома, онлайн. Це дуже важливо для нашого здоров’я та нашого життя», — підкреслив М. Степанов.

Як наголосив очільник відомства, приріст темпів захворюваності на COVID-19 свідчить, що ще зарано говорити про скасування карантинну. «Про це можна буде говорити лише після того, як у країні спостерігатиметься стале зменшення кількості захворювань», — резюмував міністр охорони здоров’я М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua