ІІ етап медичної реформи: досвід Сумщини

14 квітня 2020 о 16:21
1030

Сумська центральна районна клінічна лікарня (ЦРКЛ) — заклад, який надає послуги населенню району, а також є базою для навчання студентів Медичного інституту Сумського державного університету за кількома напрямами.

На медичну реформу медики закладу чекали давно. Щойно її було оголошено, у лікарні розпочали зміни. На сьогодні Сумська ЦРКЛ — лідер в області за кількістю укладених із НСЗУ договорів на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій.

Коментар Володимира Поцелуєва, головного лікаря Сумської ЦРКЛ

За словами головного лікаря Сумської ЦРКЛ В. Поцелуєва, місцева влада допомогла закладу підготуватися до реформування та доклала максимум зусиль, щоб лікарня почала заробляти самостійно. Було виділено кошти для придбання сучасного обладнання, щоб медичний заклад зміг подати заявку на якомога більшу кількість пакетів.

«Щоб законтрактуватися з НСЗУ на якнайбільшу кількість пакетів, залучили до роботи у лікарні висококваліфікованих фахівців — ендоскопістів, гастроентерологів, реаніматологів, гінекологів. Сприяли розвитку молодих спеціалістів, щоб вони оволоділи найсучаснішими методами лікування. Приділили багато уваги паліативу та реабілітології. Вивчили таких фахівців за свої кошти», — ділиться головний лікар.

Значну консультативну підтримку лікарня отримувала і від фахівців Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ.

«Наші лікарі вчилися кодувати хвороби за системою ДСГ, працювати з електронними інструментами. На жаль, тим, хто відмовився навчатися новому, довелося звільнитися.

Ми вже підписали договори на надання медичних послуг за 14 пакетами. Маємо надію, що у майбутньому затвердять пакет із лікування ВІЛ/СНІДу та із замісної терапії. У нас є достатня кількість неврологів. Плануємо закупити комп’ютерний томограф, щоб мати змогу надавати пріоритетну послугу з лікування інсульту», — наголошує В. Поцелуєв.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr