COVID-19: Україна долучиться до глобальних клінічних випробувань

13 квітня 2020 о 12:45
919

Міністерство охорони здоров’я України готове приєднатися до глобальних клінічних випробувань «Солідарність» Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), кінцева мета яких — знайти ліки від коронавірусу.

Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на зустрічі з главою ВООЗ в Україні доктором Ярно Хабіхтом.

Заява Максима Степанова

«Україна зацікавлена у тому, щоб приєднатися до глобальних клінічних випробувань «Солідарність», спрямованих на те, щоб знайти ліки від захворювання, викликаного новим коронавірусом. Ми готові вивчити технічні й технологічні можливості щодо приєднання до випробувань і вже визначили координаторів цього проєкту з боку Міністерства. Також нам цікаві й інші напрями взаємодії, зокрема, щодо збільшення кількості проведених тестів на виявлення COVID-19», — підкреслив М. Степанов.

ВООЗ налаштована допомагати Україні

Як зазначив глава ВООЗ в Україні доктор Я. Хабіхт, міжнародна спільнота максимально налаштована на допомогу Україні, і ВООЗ готова реалізувати зазначені вище ініціативи у найкоротший термін.

За словами міністра охорони здоров’я, в умовах пандемії коронавірусу між Україною та ВООЗ налагоджено чимало видів співпраці: від надання гуманітарної допомоги — до експертних консультацій, проведення телемостів та обміну алгоритмами лікування. «Нам важливо розвивати співпрацю, щоб спільними зусиллями перемогти коронавірус. А вже потім, коли пандемія закінчиться, разом працювати для покращення української системи охорони здоров’я», — резюмував М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua