COVID-19 та медичне забезпечення лікарень: аналітична інформація

13 квітня 2020 о 11:09
532

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я України, за сприяння Міністерства цифрової трансформації створено аналітичні панелі (online-дашборди), які відображають достовірну інформацію про боротьбу з COVID-19 в Україні та інформують щодо забезпеченості медичних закладів необхідними ресурсами. Дашборд доступний онлайн за посиланнням та оновлюється щоденно.

Про аналітичні панелі

Аналітичні панелі порталу (дашборди) розроблено робочою групою, до складу якої ввійшли заступники міністра охорони здоров’я та представники Державного підприємства «Медичні закупівлі України». Дашборди містять інформацію про медичні заклади, що готові приймати хворих, вільні ліжко-місця та апарати штучної вентиляції легень, запаси засобів індивідуального захисту, медичний персонал тощо, а також про існуючі потреби медичних закладів. Інформацію можна переглянути як по Україні в цілому, так і для окремих регіонів і навіть — медичних закладів.

На порталі також можна знайти актуальну інформацію про карантин та протидію коронавірусу. Незабаром з’явиться інтерактивна мапа державних кордонів та інформація щодо перетину пропускних пунктів.

Важливо, що на порталі розміщено публічну інформацію у формі відкритих даних, щоб кожен міг вільно отримувати, обробляти та публікувати її на власних ресурсах, використовуючи достовірні дані з першоджерела.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua, covid19.gov.ua