Кожен лікар має бути забезпечений засобами індивідуального захисту — Володимир Зеленський

10 квітня 2020 о 11:34
2309

Уряд має змінити порядок розподілу медичних засобів для боротьби з COVID-19 у лікарнях. Про це йшлося на традиційній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом.

Забезпечення ЗІЗ

«В одному з госпіталів Кіровоградщини — 20 заражених лікарів. Це тільки один з прикладів. Доставка спецзасобів відбувається лише в опорні лікарні, але кожен лікар у кожному медичному закладі — на передовій, і ми маємо забезпечити кожного з них», — заявив Глава Держави.

Навчання користуванню апаратами ШВЛ

На нараді зазначалося, що, навіть отримавши сучасні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), лікарі в регіонах часто не вміють ними користуватися. Тому необхідно організувати навчання медиків.

«Потрібно організувати онлайн-уроки. Тоді можна навчити лікарів у областях дуже швидко», — зазначив В. Зеленський.

У відповідь міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що вже невдовзі запрацює інформаційно-консультаційний центр для консультацій лікарів у онлайн-режимі.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua