COVID-19: препарат гідроксихлорохін буде поставлено в Україну

10 квітня 2020 о 11:27
4365

Міністерство охорони здоров’я України отримає гуманітарну допомогу, а саме — лікарські засоби з діючою речовиною гідроксихлорохін, — включені у національний протокол лікування COVID-19. Компанії «Санофі» та «Сандоз» поставлять в Україну 320 тис. таблеток цього препарату, що розраховано на лікування понад 22 тис. пацієнтів.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Коментар Максима Степанова

«Міністерство охорони здоров’я України робить усе можливе, щоб максимально ефективно боротися з коронавірусом. Тому ми звернулися до виробників із проханням надати нам гуманітарну допомогу. Цієї кількості препарату вистачить для лікування понад 22 тис. хворих на COVID-19», — заявив М. Степанов.

Зазначимо, лікарський засіб Плаквеніл компанії «Санофі» (з діючою речовиною гідроксихлорохін) уже розподілений між структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій та Києва з подальшим надходженням до закладів охорони здоров’я першої хвилі для прийому хворих із коронавірусною інфекцією. Поставка та розподіл лікарського засобу з діючою речовиною гідроксихлорохін компанії «Сандоз» очікується на початку наступного тижня.

«Цей препарат прописаний у нашому протоколі лікування хворих на COVID-19 і застосовується для тяжких пацієнтів винятково в умовах стаціонарів, а також під пильним наглядом лікарів і за письмової згоди пацієнтів. Він буде безкоштовним для тих пацієнтів, кому він справді необхідний за медичними показами», — резюмував міністр охорони здоров’я М. Степанов.

Нагадаємо, що препарати з діючою речовиною гідроксихлорохін застосовуються для лікування хворих на COVID-19 у США, Японії, Німеччині та інших західних країнах із розвиненою медициною.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua