ІІ етап медичної реформи: досвід регіонів

8 квітня 2020 о 15:33
846

Як ми вже повідомляли, з 1 квітня 2020 р. в Україні стартував ІІ етап медичної реформи — фінансування за принципом «гроші йдуть за пацієнтом» тепер стосується і спеціалізованої медичної допомоги.

Досвід Лохвицької районної лікарні (Полтавська область)

Лохвицька районна лікарня — одна із 56 медичних закладів Полтавської області, які рік тому були задіяні у пілотному проєкті НСЗУ. У рамках проєкту відпрацьовувалася нова для України модель оплати медичних послуг у спеціалізованій медичній допомозі — за випадок госпіталізації.

«Те, що буде впровадежно на другому етапі медичної реформи, не є для нас новим. Наш заклад давно працює з НСЗУ та отримує кошти за проліковані випадки. З 1 квітня цього року сума розрахунків зростає.

Наша лікарня комп’ютеризована, підключена до ЕСОЗ. Ми навчили медичний персонал. Ось тут було не зовсім легко, враховуючи, що наші лікарі здебільшого передпенсійного віку. Та з часом вони освоїли електронні інструменти. Пояснювали й пацієнтам нові правила.

Ми підписали договори з НСЗУ на надання медичної допомоги за 13 пакетами. Серед них — пріоритетні медичні послуги. Маємо сучасне пологове відділення — одне з кращих у регіоні. Зараз встановлюємо комп’ютерний томограф і готуємося в подальшому подати документи на пакет з лікування пацієнтів з інсультом. Будемо далі працювати та змінюватися для наших пацієнтів», — зазначив директор КНП «Лохвицька районна лікарня» Лохвицької районної ради Віктор Бурлей.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами facebook.com/nszu.ukr