МОЗ України визначило потреби інфекційних лікарень першої хвилі

6 квітня 2020 о 17:05
1028

Міністерство охорони здоров’я України провело оцінку потреб в обладнанні, препаратах, а також засобах індивідуального захисту всіх 242 лікарень, які боротимуться з коронавірусом в Україні.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов під час включення в ефір одного з центральних телеканалів.

Заява Максима Степанова

«Це було перше завдання, яке переді мною поставив зокрема Президент: щоб я проаналізував ситуацію із забезпеченням лікарів. Сьогодні я провів нараду, і вже створена загальна по Україні база всіх 242 лікарень, призначених для боротьби з коронавірусом: усі потреби, все, що в них є зараз, коли і що їм необхідно постачати», — підкреслив М. Степанов.

За словами очільника відомства, нині медичні заклади України найбільше потребують засобів індивідуального захисту, зокрема костюмів та респіраторів.

«Це все потрібно в сотнях тисяч одиниць. Ми працюємо над цим, регулярно отримуємо поставки й одразу розсилаємо все по регіонах. Я ще раз хочу наголосити: мій пріоритет — створити захищені й гідні умови для наших лікарів», — резюмував міністр охорони здоров’я М. Степанов.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua