COVID-19: Україна отримала від Китаю медичні набори

1 квітня 2020 о 14:29
526

1 квітня 2020 р. у Міжнародний аеропорт «Бориспіль» (Київ) з Китаю прилетів літак з медичними наборами, які наразі є критично важливими для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19 у нашій державі.

Про цю гуманітарну допомогу домовилися під час телемосту між двома державами, який відбувся 24 березня в посольстві Китайської Народної Республіки (КНР) в Україні.

Україною отримано набори для виявлення РНК-номінального коронавірусу COVID-19 на 1008 реакцій, медичні одноразові засоби захисту (костюми, хірургічні рукавиці, бахіли) — по 1000 одиниць, медичні захисні окуляри — 1000 одиниць, інфрачервоні термометри — 500 одиниць.

Під час офіційної процедури передачі вантажу Надзвичайний та Уповноважений Посол КНР в Україні пан Фань Сяньжун наголосив: «Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб допомогти Україні в цей складний період боротьби зі світовою пандемію, яка, на жаль, не лишила осторонь і Україну. Сьогодні ми надаємо гуманітарну допомогу із медичними наборами, але не менш важливим є наша допомога із досвідом та знаннями, якими можемо поділитися з українськими медичними працівниками та методами запобігання і лікування нового вірусу». Також пан Посол відзначив, що Україна прийняла правильне рішення щодо запровадження карантинних заходів у державі на випередження, не чекаючи стрімкого розповсюдження хвороби.

Коментар Андрія Семиволоса

«Співпраця з провідними китайськими лікарями та українськими медичними працівниками й вірусологами щодо профілактики та лікування COVID-19, а також стосовно організації надання допомоги та захисту персоналу під час подолання епідемії цієї нової хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, продовжується. Для нас дуже важливою є підтримка з боку КНР, оскільки завдяки отриманому досвіду ми маємо можливість не займатися винайденням ровера, а швидко застосовувати перевірені методи», зазначив заступник міністра охорони здоров’я України Андрій Семиволос під час отримання гуманітарної допомоги.

Підписали угоду про передачу гуманітарної допомоги радник з торгово-економічних питань Посольства КНР в Україні пан Лю Цзюнь та директор ДП «Укрвакцина» Станіслав Трут.

Нагадаємо, напередодні до України прибула чергова партія медичних виробів з Китаю та Південної Кореї.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua