COVID-19: РНБО розробила онлайн-сервіси для інформування медиків і громадян

1 квітня 2020 о 12:06
1004

Головним ситуаційним центром України (в апараті Ради національної безпеки і оборони України) створено електронну карту поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у світі та в Україні.

На карті щодня оновлюються статистичні дані щодо лабораторно підтверджених випадків захворювання; кількості хворих; кількості тих, хто одужав; кількості померлих; кількості підозр стосовно ймовірного інфікування в Україні.

Також наводиться інформація про лабораторно підтверджені випадки захворювання; кількість хворих; кількість тих, хто одужав, та кількість померлих у світі.

Переглянути карту можна за посиланням 

Онлайн-сервіс для лікарень

Також ситуаційним центром Ради національної безпеки і оборони України протягом 20–22 березня 2020 р. за участю фахівців офісу Президента України, Міністерства цифрової трансформації України та Міністерства охорони здоров’я України створено два електронних сервіси для моніторингу стану захворюваності на COVID-19 та забезпечення лікарень відповідними людськими та матеріально-технічними ресурсами для боротьби з коронавірусом.

Перший сервіс — кабінети адміністраторів для областей у контексті моніторингу даних щодо захворюваності. Другий — для адміністраторів лікарень з інфекційними відділеннями та додаткових опорних лікарень, які були визначені областями, щодо матеріально-технічного забезпечення та забезпечення медичним персоналом.

Сервіси повністю готові до застосування, доступи передані всім областям і 263 лікарням.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами rnbo.gov.ua