COVID-19: підвищення зарплати медиків почнеться з квітня

1 квітня 2020 о 12:04
3560

В Україні вже готовий 61 заклад для обсервації українців, які прибувають з-за кордону. Про це йшлося 31 березня 2020 р. на щоденній селекторній нараді Президента Володимира Зеленського з представниками Уряду та державних відомств, які залучені до запобігання поширенню коронавірусної хвороби COVID-19.

Оснащення закладів обсервації

Президент звернув увагу на те, що умови на об’єктах для обсервації мають бути комфортними для людей.

«Усі пункти мають бути перевірені, там повинні бути необхідні умови для ізоляції й обов’язково — для комфортного проживання», — наголосив Глава Держави.

Секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко зазначив, що в ці об’єкти — готелі та санаторії — вже направлені окуляри, костюми та маски, які захистять прибулих гостей.

Умови закінчення обсервації

Додатково обговорили процедуру ротації людей, які прибувають на обсервацію. Було вирішено, що їм робитимуть ПЛР-тести на п’ятий-шостий день після вильоту. За умови негативного результату, тобто відсутності інфікування коронавірусом, людей відправлятимуть на самоізоляцію додому.

Підвищення зарплати медиків почнеться з квітня

Було порушено питання захищеності медиків від інфікування, а також надання їм гарантій роботи та відповідної оплати.

«Нам немає коли чекати, медики вже працюють на передовій, і оплата їхньої праці має бути відповідною вже зараз, а не через тиждень чи через місяць», — зазначив В. Зеленський.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що збільшення оплати праці медиків, як і індексація пенсій, почнеться з квітня 2020 р.

Особливості карантину

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко зазначив, що пасажиропотік знизився вдвічі, і черг на кордоні вже немає.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наголосив, що в умовах карантину зменшилася кількість злочинів та дорожньо-транспортних пригод.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua