МОЗ України звітує про закупівлю онкологічних препаратів

1 квітня 2020 о 12:02
351

Важливим завданням для Міністерства охорони здоров’я України є передача невластивої функції щодо закупівель медичних товарів. Тому вже цього року ДП «Медичні закупівлі України» почне виконувати функцію стратегічного закупівельника медичних товарів, поступово перебираючи на себе закупівлі від спеціалізованих організацій (UNDP, UNICEF, Crown Agents), які закуповують ліки та медичні вироби для України з 2015 р.

Закупівлі онкологічних препаратів

На сьогодні закуплено 4529 флаконів препаратів Цитозар (цитарабін) та Онкаспар (пегаспаргаза) для лікування при онкологічних захворюваннях у дітей. Вони найближчим часом поїдуть в усі області України. Препарати закуплені за кошти 2019 р.

Наказ про розподіл підписаний та опублікований на сайті МОЗ України.

Загальна вартість відправлених у регіони препаратів становить понад 14 млн грн.

Слід зазначити, що Міністерство охорони здоров’я України закуповує ліки у межах виділеного бюджету, який щорічно приймає Верховна Рада України (у 2018 р. — 5,9 млрд грн, у 2019 р. — 6,6 млрд грн, у 2020 р. бюджет державних закупівель ліків і медвиробів суттєво збільшився — на 3,2 млрд грн — та становить 9,77 млрд грн).

Нагадаємо, 30 березня 2020 р. Максима Степанова призначено на посаду міністра охорони здоров’я України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua