COVID-19: відбулося перше засідання оперативного штабу

27 березня 2020 о 11:22
724

У середу, 25 березня 2020 р., Уряд призначив заступника міністра охорони здоров’я — головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка керівником робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації державного рівня внаслідок розповсюдження COVID-19.

Розгортання штабу

Вранці 26 березня відбулося розгортання штабу. В. Ляшко провів перше засідання, призначив керівника штабу, дав доручення до 16:00 усім головам обласних державних створити такі штаби в областях, які будуть співпрацювати з центральним штабом, організувати їх роботу та призначити керівників.
Також визначено представників органів державної влади, які будуть залучені до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації: МОЗ, ДСНС, Мінрегіон, Національна поліція, Державна прикордонна служба, Національна служба здоров’я України.

Які структури долучатимуться до роботи штабу

До роботи штабу та вирішення питань будуть залучати всі наявні державні ресурси та структури, щоб запобігти масштабному поширенню коронавірусної хвороби та ліквідувати всі наслідки.

Селекторна нарада з МВС

Також В. Ляшко разом із МВС провів селекторну нараду з керівниками обласних структурних підрозділів МВС та обласними санітарними лікарями. На нараді розроблено спільний план дій та обговорено питання про самоізоляцію осіб, які підписали інформовану згоду на неї та про встановлення медико-санітарного нагляду за такими людьми, питання співпраці, а також про дотримання умов самоізоляції та контролю співробітниками нацполіції.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua, kmu.gov.ua