COVID-19: оплата праці медиків може здійснюватися погодинно

23 березня 2020 о 12:05
4687

Міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець виступає за погодинну оплату для медиків, які працюють в умовах поширення в Україні вірусу COVID-19.

«На наступне засідання Уряду я виходитиму з пропозицією: під час епідемії потрібно переходити на погодинну оплату для медичного персоналу. Та людина, яка, наче на війні, ризикує своїм життям, повинна мати достойний рівень забезпечення. Думаю, що зараз цю постанову підтримають», — заявив І. Ємець.

Захистимо лікаря — врятуємо Україну

Як підкреслив міністр охорони здоров’я, в умовах поширення COVID-19 лікарі та інший медичний персонал перебувають в епіцентрі боротьби з вірусом, тому потребують додаткової підтримки та захисту. «Захистимо лікаря — врятуємо українців. Ось філософія, яку сьогодні повинні сповідувати всі. Ми говоримо зокрема і про забезпечення медиків засобами індивідуального захисту та дезінфікуючими засобами», — резюмував І. Ємець.

Залучення студентів та інтернів до боротьби з COVID-19

Міністерство охорони здоров’я України також закликало до співпраці підпорядковані заклади вищої медичної освіти. Планується залучати, зокрема інтернів, які нині перебувають на заочному циклі навчання, а також студентів 5-го і 6-го курсів. Закликаємо студентів зв’язатися з відповідальними особами в медичних університетах, вийти й допомогти медикам на місцях рятувати життя українців», — про це під час брифінгу 22 березня 2020 р. заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Міністерство охорони здоров’я України також звернулося до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з проханням делегувати фахівців епідеміологічного профілю в епідбригади, створені на базі лабораторних центрів Міністерства охорони здоров’я України.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами moz.gov.ua