COVID-19: режим надзвичайної ситуації встановлено у 6 регіонах України

23 березня 2020 о 11:00
2698

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 20 березня 2020 р. прийняв рішення про встановлення режиму надзвичайної ситуації в Києві, а також Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Рішення прийняте для запобігання поширенню в цих регіонах гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Головам зазначених облдержадміністрацій та голові Київської міськдержадміністрації доручено забезпечити координацію відповідних заходів.

Коментар Дениса Шмигаля

«Рішення прийняте для убезпечення населення від коронавірусної інфекції. Уряд докладає максимум зусиль, щоб не допустити масових випадків зараження. При цьому здійснюються всі необхідні заходи для того, щоб лікарні були готові до реагування в разі випадків коронавірусної інфекції, лікарі та медичний персонал мали необхідні засоби індивідуального захисту й обладнання. Слід пам’ятати, що зараз одним із найдієвіших засобів боротьби є самоізоляція. Тому закликаю всіх дотримуватися правил карантину», — підкреслив Прем’єр-міністр Д. Шмигаль.

Нагадаємо, 18 березня 2020 р. рішенням Кабінету Міністрів України встановлено режим надзвичайної ситуації у Київській області, а 16 березня — у Житомирській та Чернівецькій областях.

Законодавче підґрунтя

Згідно зі статтею 2 Кодексу цивільного захисту України, надзвичайна ситуація — обстановка на окремій території чи суб’єкті господарювання на ній або водному об’єкті, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, спричинена катастрофою, аварією, пожежею, стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епіфітотією, застосуванням засобів ураження чи іншою небезпечною подією, що призвела (може призвести) до виникнення загрози життю або здоров’ю населення, великої кількості загиблих і постраждалих, до завдання значних матеріальних збитків, а також до неможливості проживання населення на такій території чи об’єкті, провадження на ній господарської діяльності.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами kmu.gov.ua