Україна отримає 100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів — Володимир Зеленський

20 березня 2020 о 17:20
2012

20 березня 2020 р. Президент України Володимир Зеленський у своєму черговому зверненні до українців повідомив, що одному пацієнту з Чернівців було зроблено повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат. А отже – можна констатувати офіційно: в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу!

Сьогодні його виписують з лікарні, і він повертається додому.

Забезпечення медичними виробами

Також В. Зеленський наголосив, що країна отримала першу партію експрес-тестів, виготовлену Інститутом молекулярної біології Національної академії наук України.

«Я дуже дякую нашим вченим, нашим фахівцям за те, що в короткі терміни вони змогли це зробити.

Іще хочу сказати, що в найближчі 48 год очікуємо прибуття в Україну з Китаю:

  • 10 млн високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по всіх куточках України;
  • 10 апаратів штучної вентиляції легень;
  • 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки;
  • 100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції;
  • 400 тис. експрес-тестів та 10 тис. літрів дезінфекційної рідини.

Ми зробимо все, щоб забезпечити засобами індивідуального захисту, експрес-тестами, дезінфекторами кожного громадянина України. Кожного з вас», — підкреслив Президент.

Протиепідемічні заходи

На цей час для протидії поширенню коронавірусу залучено понад 15 тис. поліцейських. Окрім іншого, вони будуть контролювати, як наші перевізники та суб’єкти господарювання виконують обмеження, встановлені Урядом.

Також головам обласних державних адміністрацій та мерам великих міст поставлено завдання максимально збільшити кількість маршруток, автобусів, тролейбусів у своїх регіонах. Це допоможе дотримуватись обмеження у 10 і 20 пасажирів.

Президент України також підтримав флешмоб світових та українських лікарів і від себе закликав: «Лікарі залишаються на роботі заради вас. Залишайтеся вдома заради них».

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису» за матеріалами president.gov.ua