COVID-19: у Київській області встановлено режим надзвичайної ситуації

19 березня 2020 о 12:58
1209

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 18 березня 2020 р. прийняв рішення про встановлення режиму надзвичайної ситуації в Київській області у зв’язку з епідемічною ситуацією, спричиненою новим коронавірусом.

Коментар Дениса Шмигаля

«Ситуація, що спричинена вірусом COVID-19, класифікується, як «медико-біологічна надзвичайна ситуація природного характеру регіонального рівня», тому Уряд встановлює такий режим у Київській області», — прокоментував рішення Уряду Прем’єр-міністр Д. Шмигаль.

Законодавче підґрунтя

Згідно зі статею 2 Кодексу цивільного захисту, надзвичайна ситуація — обстановка на окремій території чи суб’єкті господарювання на ній або водному об’єкті, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, спричинена катастрофою, аварією, пожежею, стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епіфітотією, застосуванням засобів ураження або іншою небезпечною подією, що призвела (може призвести) до виникнення загрози життю або здоров’ю населення, великої кількості загиблих і постраждалих, завдання значних матеріальних збитків, а також до неможливості проживання населення на такій території чи об’єкті, провадження на ній господарської діяльності.

Долучайтеся до нас у Viber-спільноті, Telegram-каналі, Instagram, на сторінці Facebook, а також Twitter, щоб першими отримувати найсвіжіші та найактуальніші новини зі світу медицини.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами kmu.gov.ua