За дорученням Президента України

16 березня 2020 о 11:23
563

За дорученням Президента України Володимира Зеленського було організовано доставку українських громадян на батьківщину літаком авіакомпанії SkyUp з італійської Венеції (аеропорт «Марко Поло») зі 123 українцями на борту, які раніше не змогли повернутися в Україну з Італії у зв’язку із закриттям кордонів, спричиненим карантином.

О 22:23 15 березня 2020 р. спецрейсом до Києва повернулися пасажири двох автобусів, які раніше були тимчасово затримані на італійсько-словенському кордоні у звʼязку із протиепідемічними заходами, а також ті, хто виявив бажання виїхати з Італії.

Усі евакуйовані є українськими громадянами, крім двох осіб, які мають дозвіл на проживання в Україні і, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, можуть в’їжджати в нашу країну.

Перед посадкою у літак в Італії всі пасажири пройшли медогляд щодо ознак можливого захворювання. За інформацією італійської сторони, на борт були допущені лише здорові люди, без симптомів хвороби.

Після прибуття до Києва пасажирів також оглянули медики.

На борту літака перебували лікарі українського Центру медицини катастроф, які мали експрес-тести для діагностики на наявність коронавірусу, а також безконтактні термометри. Під час польоту лікарі проводили медико-санітарний нагляд. Екіпаж був забезпечений захисними масками та дезінфекційними засобами.

Усі евакуйовані підписали згоду на проходження добровільної самоізоляції після повернення в Україну в домашніх умовах протягом 14 днів. За порушення домашнього карантину передбачена відповідальність.

На самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19.

Пресслужба «Українського медичного часопису»
за матеріалами president.gov.ua